Logo
Home Blog Foraje puturi apa potabila Despre foraje puturi apa

Despre foraje puturi apa

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

 

Aproximativ 97% din apa proaspata disponibila in lume este subterana. Puturile furnizeaza ape subterane pentru nevoile interne individuale, comunitati, orase, industrie, irigarea culturilor si agricultura. Unele sonde ating apa calda sau resursele geotermale. in alte cazuri, apa subterana este utilizata exclusiv pentru capacitatile sale de racire. Unele puturi sunt forate doar pentru a studia calitatea sau cantitatea apei: acestea sunt numite sonde de monitorizare sau sonde de observare.

 

Indiferent de scopul sau, un put este definit ca o gaura artificiala in suprafata terenului creata pentru a accesa un lichid. In mod normal, are un diametru mic, de obicei mai mic de 50-100 centimetri. Gaurile pot fi construite pentru a cauta apa, petrol sau gaze naturale. Acest articol se concentreaza asupra fantanilor de apa si asupra constructiei lor.

 

Construirea unui put

 

Pozitionarea.

Unul dintre primele lucruri care trebuie sa decida este locul in care sa se plaseze bine. Presupunand ca apa a fost gasita in profunzime, considerentele importante includ maximizarea distantelor fata de contaminantii potentiali, accesul la masini si potentialele utilizari viitoare ale proprietatii. Sistemele septice, liniile de eliminare a deseurilor, punctele de alimentare a animalelor si rezervoarele de combustibil ingropate toate au potentialul de a degrada calitatea apei subterane. Gaurile trebuie sa fie intotdeauna la cel putin 1,5 metri de orice santier, intr-o zona in care accesul viitor poate fi pastrat atunci cand reparatia, modificarea sau abandonarea devin necesare.

 

Constructia.

Exista multe modalitati de a construi un put satisfacator. Utilizarea preconizata si geologia locala dicteaza de obicei ce metode vor functiona intr-o anumita zona. Unele dintre metodele comune de constructie includ saparea, ghidarea si forarea.

 

Sigilarea.

Indiferent de metoda utilizata, trebuie sa se acorde atentie intotdeauna in constructia etansarii carcasei. Clapetele neacoperite pot contamina apa pe o arie larga. Pentru a construi etansarea tuburilor, constructorul sondei creeaza o gaura supradimensionata pana la adancimea de etansare dorita. Tubul este apoi introdus, iar inelul (spatiul dintre carcasa si pamant) este umplut cu materialul de etansare.

 

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota